Burn out


burnout

Burn out

Als je een burn out hebt meegemaakt dan weet je hoe intens vermoeiend je kan zijn.

Je weet dan hoe onbetrouwbaar je energie is en hoe instabiel je emoties zijn gedurende die periode. Een tijd van grote onzekerheid.

  • Je hele leven lijkt op losse schroeven te staan en je heb maar één wens: hoe herkrijg ik rust?
  • in mijn hoofd en hoe krijg ik weer zicht en duidelijkheid in mijn leven en in de richting die ik wil gaan?

Niemand heeft vrijwillig gekozen voor een burn out, het overvalt je.

Als je enigszins herstelt verlang je misschien wel terug naar het leven dat je leidde of het werk dat je deed, maar met alle onzekerheid hierover realiseer je je dat zoiets niet meer wenselijk is vaak zelfs niet meer mogelijk is.

Dit is vaak een lastige fase voor de herstellende burn out.

In die tijd is het belangrijk om mensen om je heen te hebben die je begrijpen, die jou zien in wie je werkelijk bent en je positief ondersteunen.

Ook al voelt het niet prettig, burn out geeft je de mogelijkheid om verandering aan te brengen in je leven, alsof je wordt wakker geschud en een nieuw zicht op je leven wordt aangeboden.

Om dit aan te gaan heb je eigen, innerlijke kracht nodig. Hulp in deze fase is niet overbodig.

Het is een kritieke tijd: of je pakt de draad op en gaat verder op de oude voet, met de kans dat een volgende burn out niet lang op zich laat wachten.

Of je slaat een weg in waar je je meer thuis voelt komen.

In het Vol licht  traject krijg je de mogelijkheid om individueel of met anderen deze moeilijke periode te doorgronden. De inspiratie hiervoor haal je uit je eigen levensverhaal. Je eigen bestaan is een bron van verhalen, ervaringen en observaties. Oude kwaliteiten die uit het zicht waren worden herontdekt.

Deze terugblik kan inzicht en ruimte geven om uit te zoeken waar je je de komende periode op wilt richten.

Je kunt ook kiezen voor een serie persoonlijke gesprekken waarin je met creatieve oefeningen jezelf aandacht geeft om weer in balans te komen.