Gouden boeken maken.


Gouden Boeken

In maart begint weer de cursus Gouden boeken:  getekende levensboeken:

 

In de cursus ‘Gouden boeken” biedt Eva Durlacher een aandachtige, warme en plezierige plek om met beeld en tekst vorm te geven aan je levensverhaal. In ieders levensverhaal zitten schatten verborgen, die de moeite waard zijn om naar boven te halen en te delen. De cursisten maken met behulp van uitnodigende opdrachten pagina’s van hun unieke levensboek. Eva reikt daarbij een waaier aan van gemengde technieken met inkt, (kleur)potlood en pen, verf, krijt, ecoline foto’s en tekst. Een ontdekkingstocht die verrassende inzichten geeft, levensmomenten eert en creativiteit aanboort. 

 

Ervaring met tekenen, schilderen en schrijven is niet nodig.

 

  • Hoe zag het behang uit je kinderkamer eruit?
  • Herinner je de schoenen waarop je als kind liep?
  • Geuren brengen herinneringen boven, welke geur komt er als  bij je op?

.

De gouden Boeken zijn een zoektocht langs de kronkels van je gedachten. Het kan je de weg laten vinden naar wat nu belangrijk voor je is, wat er op dit moment geschreven wil worden . In schrijfsels en tekeningen lees en zie je eenvoudig terug wat je voorheen wellicht als een chaos in je hoofd ervaart.

 

De methode van Schrijven & Tekenen is ontstaan uit zelf ontwikkelde oefeningen. . Met deze cursus ontwikkel je een nieuwe gewoonte  om regelmatig te schrijven en zo de creativiteit van vrijuit schrijven en tekenen een deel te laten worden in je bestaan.

De getekende geschreven blz. worden aan het einde van de avonden gebonden worden tot een eigen boek.

IMG_5411

Schrijven en tekenen

in groepsverband creëert een nieuwe dimensie omdat je de opdrachten die je hebt gekregen – als jij dat wilt – hardop kan voorlezen. Vaak smaakt het beluisterde naar meer.

In deze schrijf en teken avonden beginnen we met een kort rustmoment (meditatie) om de eventuele storm die in je hoofd gaande is te laten gaan liggen. Je moet even goed kunnen voelen wat er op dat moment geschreven wil worden. Je gaat schrijven uit het diepste deel in jezelf. Jouw schrijven gaat antwoorden geven op vragen en fricties in je leven. Het schrijven is een stroom van woorden zonder (zelf)kritiek, zonder commentaar op spelling en juiste zinsbouw en zonder vragen als ‘ben ik wel een schrijver?’. Het hoeft geen literatuur te zijn.

De Schrijf & Tekenavonden helpen je bij het uiting geven aan wat er werkelijk in je leeft. Het is een herwaardering van je huidige bestaan. Schrijven & Tekenen laat je heel eenvoudig blijven bij wat er zich ook maar voordoet. Je maakt contact met dat deel in je bewustzijn dat onveranderlijk is. In zes avonden krijg je genoeg oefeningen en handleidingen om daarna op eigen kracht verder te kunnen.

Praktische informatie

zie website Goudenverhalen