Testimonials van deelnemers


Ieders verhaal heeft meerder lagen

Testimonials van deelnemers over het Vol-licht traject:

Elsbeth Ypma schreef:

ieders verhaal heeft meerder lagen

Testimonials van deelnemers over het Vol-licht traject:

Elsbeth Ypma schreef:

Tijdens het Vol Licht Traject stond ik een lang weekend vol en veilig in het licht, onder de warme en zeer deskundige begeleiding van EvaDurlacher. Haar creatieve werkvorm en diep menselijk inzicht brachten mij precies de helderheid en moed om de volgende stappen in mijnloopbaan te zetten. Wat latent bij mij onder de oppervlakte lag, kreeg bij Eva de kans om helemaal zichtbaar te worden, ik kan weer verder!

Merel Boon:

Wat je doet is van ‘levens-belang’, wat ik hiermee bedoel te zeggen is dat het er werkelijk toe doet, en van invloed is op mensen en hun leven.

Ik heb je ervaren als een enthousiast, betrokken en inspirerend mens, met veel creativiteit in je denken en in de uitdagende opdrachten die je ons gaf. Bij het onderzoeken van onze levensloop heb je ons geinsprireerd om vanuit benieuwdheid te werken. Dat heeft mij veel plezier, lichtheid en ruimte gegeven (en hulp om wat van mijn oordelen los te laten :)).
Ik kwam binnen met de vraag waarom ik zoveel ideeen heb en waarom ik deze niet uitgevoerd/ in de vorm krijg. En de vraag wat nu mijn ‘Biedsel’ aan de wereld is.
Na 3 dagen schrijven, tekenen en schilderen, ‘brillen’, vertellen, maken, lachen en tranen, delen en zingen kwam ik thuis met een gevoel te weten waar het bij moeiteloos stroomt en waar mijn plezier ligt. Dankje wel!

Annemiek, communicatie deskundige schreef:

Het Vol-licht traject van Eva heeft me ontzettend veel inzichten opgeleverd in hoe ik geworden ben wie ik ben, waarom ik de dingen doe zoals ik ze doe. Bij mij ging het vooral om relaties, zowel liefdesrelaties als de relatie met mijn ouders. Door alles op een rij te zetten en de oefeningen daarbij, ging ik van alles opeens begrijpen, herinnerde me bijvoorbeeld goedbedoelde dingen vanuit mijn opvoeding die me nu soms belemmeren. Doordat ik ze herken, kan ik er nu iets mee doen, het veranderen. Een zeer waardevol resultaat is dat ik veel milder en met meer liefde naar mijn ouders kijk. En ik heb er vertrouwen in dat een mooie liefdesrelatie er ook weer aankomt, waarin ik helemaal mezelf durf te zijn en me minder aanpas aan de ander. Een aanrader!

vooral het vertrouwen in mijn eigen creativiteit en initiatief versterkt.

Martin Tulder, acteur

Eva geeft opdrachten waarvan je niet kunt voorspellen waar je uit komt. Ze maakt processen, gevoelens, creativiteit bij je los en die hoeven aan geen enkele norm te voldoen. 

En dat geeft me als deelnemer de moed en het plezier om er aan te beginnen. Het gaat bij Eva’s aanpak om jou, waar je bent en wie je bent, dus er kan niets mis gaan.

Ik heb naar schaduwkanten gekeken en ervaren hoeveel energie daar zat; ik heb mezelf verrast met creatieve ideeën waardoor ik meer vertrouwen heb in een theater-project dat ik wil opzetten.

En het werk en het contact met de andere deelnemers is ook inspirerend. Het Vol-licht traject heeft me naast mensen die me willen helpen, nieuwe ideeën, een hoop enthousiasme, 

Sanne Vos schreef:

De Vol-licht training was voor mij als kijken naar (en werken aan) een borduurwerk van mijn leven. De rode draad vinden. Afhechten van losse eindjes. Stukjes broddelwerk van alle kanten bekijken. Minutieus priegelwerk om sleetse plekken bij te werken. En dat alles met liefde, lichtheid, zachtheid. Met een groeiend respect voor mijn eigen leven.

Marja Gastelaars schreef:

…ik denk nog regelmatig terug aan je cursus en aan jouw warme, inspirerende stijl

…Een hartversterkende en geestverruimende ervaring: heel je levensloop op 3 meter papier…

Karin Voskuil schreef:

Ik kwam bij jou op advies van mijn trainer/ coach bij De Baak. Dat traject had nog een vervolg nodig, dat heb ik naar volle tevredenheid bij jou gedaan. De training was voor mij een vaak stille, doorleefde en creatieve zoektocht naar nieuwe inspiratie. De mede cursisten gaven het traject een extra dimensie qua inzichten en het delen van ervaringen en gebeurtenissen. Eva, jij hebt mij heel diep en intens laten ervaren/ doen wat ons verhaal in het verleden was, en welk nieuw en spannend verhaal zich kan ontvouwen in de toekomst. Ik heb daar heel veel vertrouwen en zin in gekregen!

Marieke Steutel schreef:

Eva spreekt je aan op wat op zielsniveau wakker wil worden, nodigt je vervolgens uit dit te delen met anderen Eva weet op tovenaarswijze dieper liggende kwaliteiten in je boven te halen en te belichten Eva weet op natuurlijke wijze een veilige sfeer en open klimaat in de groep te scheppen. Aan het eind van de training beschrijf je de ontstane kiemen en formuleer je haalbare (sub)doelen. Een training voor iedereen die op zoek is naar creatieve inspiratie en waarachtigheid in contact met anderen ambieert. En vooral beseffen dat je na de training NIET klaar bent, voor altijd op zoek naar hoe het vuur brandend te houden.

Daphne van Tongeren schreef:

Bij eva een training doen /met eva werken was voor mij een feestje, Ik werd heel blij van haar zinvolle creatieve opdrachten , die ingeleid- met haar fijne stem- door meditatie je meenam naar concentratie. Eva’s begeleiding is serieus ,maar niet zwaar, gezellig, maar doortastend en heel persoonlijk.

Winnie schreef:

Omdat ik behoefte had, niet alleen cognitief maar ook vanuit mijn onderbewuste, mij te bezinnen en oriënteren op het heden en op de nabije toekomst, heb ik mij aangemeld voor het Vol-licht van Eva Durlacher. Het traject voldeed helemaal aan mijn verwachtingen. De zorgvuldige, deskundige leiding en veelzijdige activiteiten hebben mij nieuwe inzichten gegeven en bestaande pijn verzacht. Ik heb hard gewerkt maar Eva ook, in een professionele, juiste balans. Haar humor en zachte stevigheid waren ondersteunend en haar wijsheid en flexibiliteit voedend.

Bas Aangeenbrug schreef:

Kijkend naar mijn aanvangsvraag, was het al met al een mooi onderzoek. Van te voren wist ik natuurlijk niet wat er onderweg allemaal aan het licht zou komen. Wat het belangrijkste resultaat voor mij was, was dat ik me heb kunnen losmaken van mijn verhaal/ mijn verleden/ constructies om kennis te maken met wie ik diep van binnen ben. Die kennismaking verandert vermoeden in weten. Heel erg onbemiddeld en echt. Hoewel de dagelijkse praktijk me altijd weer terug in mijn verschillende rollen en verwachtingsstructuren kan brengen, heb ik uit het traject een aantal geheugensteuntjes meegenomen die me weer dicht bij mezelf/ mijn weten kunnen brengen. De begeleiding vond ik prettig. Je werkte samen met ons aan een sfeer waarin alles er mocht zijn. Jij deed dat zeker niet alleen, maar was wel de basisvoorwaarde. Je luistert goed en geeft zonder te oordelen constructieve adviezen. Je geleide meditaties zijn fantastisch: op een luchtige en aardse manier nam je me mee naar de eenvoud en lichtheid van het hier en nu.

Frank Kleinleugenmors schreef:

Vol waardering kijk ik terug op de authentieke manier waarop Eva haar wonderlijke opdrachten presenteert. Merkbaar is dat deze niet “zo maar” bedacht zijn of uit een boek komen, maar dat er een jarenlange diepgaande ontwikkeling aan vooraf is gegaan. Dank je wel Eva voor dit waardevolle traject en je deskundige liefdevolle aandacht waarin ik kon zijn wie ik ben en me verder kan ontwikkelen! 

Over de “Niet meer ploeteren training”:

Ella Scholtens schreef:

De anti-ploeterdag was voor mij een eye-opener. Hoe werkt geven en nemen eigenlijk.

Ik durf nu veel makkelijker om gerichte hulp te vragen in mijn werk!  

Pauline Siebers schreef:

Ik dacht dat ik prima om hulp kon vragen en kwam erachter dat dat klopte. Maar dat de manier waarop nogal verschil kan maken. Ik heb me nog nooit zo gesteund gevoeld, door volledig vreemden, als op die dag. Pauline

Zie ook artikel van Pauline Siebers http://www.businessconjunctions.com/…/asking-for-help-its-…/

 Kees van Boxtel schreef:

Het was een openbaring voor me dat er zoveel verschillende invalshoeken zijn waarom men ploetert en hoe de ander dat heel anders ervaart.

Eeen leerzame dag was het. En uitstekend voorbereid.

 Desiree van studio Orij schreef:

Ja, wat een leuke dag was het!Ik maakte naderhand twee lijsten:Eentje met mensen die ik ken, waar ik op kan kijken als ik hulp zoek. Omdat ik op zo’n moment dat vaak niet meer helder heb.

En nog een lijst met wat ik graag voor anderen doe. Met daarbij ook de eventuele voorwaarde of grens. Ook omdat ik dat dan vergeet te zeggen. Bijvoorbeeld: ik vind het leuk iemand te helpen met schoonmaken, maar niet langer dan twee uur.

Alleen al het maken van de lijsten geeft me veel ruimte, vertrouwen en plezier.

 Marja Godvliet van de  Women Entrepreneur Club – schreef:

Ploeteren ik, nou dat valt wel mee dacht ik van te voren. En inderdaad ik weet best een aardig hulpvraag te formuleren. En toch stokte het ergens. Door de fantastische begeleiding van Eva en Marieke en met behulp van hun salami methode kwam ik er snel achter waar mijn verbeterpunten liggen. Een absolute aanrader als je minder wilt werken, en meer wilt bereiken!

Over de Gouden boeken:

‘In de groep heerste een stemming waardoor het mij mogelijk was de beelden van vroeger op te laten komen en vorm te geven. Er was zoveel vertrouwen ontstaan dat emoties getoond konden worden en allen zich vrij voelden om zich te uiten. Wij luisterden naar elkaar en hadden aandacht voor elkaar. Wij voelden allen dat deze cursus veel voor ons heeft betekend.’

‘Eva geeft je veel speelse tools mee om te experimenteren met het uitbeelden van je herinneringen, van wie je bent, op zo’n manier dat je dit kunt voortzetten in je dagelijks leven wanneer de cursus voorbij is.’

‘Ik vind het heel erg mooi en leuk om mee te maken hoe wij als groep met elkaar kunnen communiceren vanuit zelfgemaakte tekeningen! Het is bijzonder om op zo’n manier andere mensen te ontmoeten (ont-moeten!) en ook wonderbaarlijk wat mensen allemaal met zich meedragen, wat je in de meeste situaties helemaal niet ziet of hoort! Heel inspirerend!’

‘Eva verstaat de kunst om mensen te “openen” en weet herinneringen los te maken en de cursist ook het luchtige te laten zien.’

‘De bijeenkomsten bij de Gouden Boeken zijn heel inspirerend. Door Eva’s rust, en geduldig en zorgvuldig vragen en samen met de leerling zoeken naar wat er leeft onder de oppervlakte, komen de meest onverwachte herinneringen boven. Samen zoek en vind je leuke aanknopingspunten waarmee je verder kunt.’

‘Het spelen als kind van 3 jaar in de zandbak. Ik herinnerde me het meest door de zintuiglijke gewaarwording in mijn handen en zintuigen: alles kwam naar boven letterlijk in geuren en kleuren! Dat spelen in de zandbak herinnerde ik mij wel, maar niet meer de directheid van de ervaring – alsof het nú gebeurt!’

‘Door verhalen van anderen kwamen er ook herinneringen naar boven. Dat werkt heel aanstekelijk!

Heel veel ‘vergeten’ herinneringen komen terug, ook de dagen na de cursus!’

‘Door een beeld te maken, het tekenen van herinneringen uit je jeugd, van gebeurtenissen die je al bijna was vergeten, komen er veel gedachten in je naar boven. Die gebeurtenissen blijken dan soms bepalend te zijn geweest voor de rest van je leven, hebben je gemaakt tot wie je nu bent geworden.’

‘Het mooie van deze cursus is dat je als vanzelf de diepte in gaat en dat er ondanks de ook donkere kanten, vooral de lichte en speelse kanten opbloeien: er komt nieuwe energie vrij’

‘Het is fijn om zo vrij te kunnen tekenen en het op een toch lichte manier te kunnen delen. Het is bijzonder om met anderen te communiceren door het over je schilderingen te hebben. Het doet iets wat woorden zonder beeld niet kunnen! En je ontdekt onvermoede kanten van jezelf en anderen.’

‘Iedereen raakt uiteindelijk verbaasd over zijn eigen kunnen!’

‘De resultaten zijn heel divers en allemaal even waardevol.’

‘De mix van schrijven en tekenen is een hele mooie, het een versterkt het ander. En om daarna alles op een simpele manier te binden tot een boek, geeft een tastbaar en verrassend eindproduct.’

‘Misschien heeft ieder mens wel de behoefte om iets “na te laten”. Met het werk dat je bij de cursus maakt doe je dat.’